Duurzaamheid & milieu

het milieu is topprioriteit

De vloer is een van de meest beeldbepalende factoren in het interieur. Er zijn echter meer factoren van belang voor het maken van de juiste keuze. Met een Therdex PVC Vloer kiest u voor een topproduct. Een topproduct in alle opzichten. Kwaliteit is voor ons een vanzelfsprekende factor.

Het milieu is van ons allemaal. Waar ook ter wereld. Daarom hechten wij waarde aan het testen en keuren van onze producten op alle niveaus. Verplichte labels, maar ook testinstituten die niet verplicht zijn maar wel een weergave zijn van de perfectie in dit opzicht.

Belangrijk: Therdex PVC Vloeren zijn voorzien van bio-weekmakers én ftlaatvrij.
Dat is een belangrijk punt, voor ons, voor u en vooral voor het milieu.

bioweekmakers en ft-laten

Bioweekmakers en ft-laten zijn twee totaal verschillende zaken. Je kunt ftlaatvrij zijn, zonder bioweekmakers te gebruiken. Therdex heeft beide!

Weekmakers zijn stoffen die kunststoffen elastisch maken. Als een thermoplast zo stevig is dat er weinig meer mee gedaan kan worden, wordt er een weekmaker aan toegevoegd, om het zachter te maken. Veel weekmakers, met name ftalaten, worden ervan verdacht bij vrijkomen uit de kunststoffen schadelijke effecten op de gezondheid te hebben.

Het vrijkomen van ftlaten kun je het best vergelijken met condensering van vocht in een ruimte: condensatie op de ramen. Zo komen ftlaten ook in de ruimte terecht. Therdex producten zijn ftlaatvrij.

Therdex gebruikt daarnaast bioweekmakers. Onschadelijk voor mens en omgeving en biologisch afbreekbaar. Een dubbel ecologisch voordeel dus.

weekmakers van sojaolie

90% van alle gebruikte weekmakers zijn op een chemische wijze opgebouwd. Vaak gaat het in deze om goedgekeurde hulpstoffen; waarbij we tegelijk moeten we bedenken dat dit een chemisch proces blijft.

De weekmakers die Therdex gebruikt zijn opgebouwd met sojaolie. Niet vervuilend in (productie)processen en biologisch afbreekbaar.

eco brochure

Wil je echt alles weten over het Therdex Eco verhaal? Download dan hier de speciale thema brochure. 

Liever een ‘hard-copy’ ontvangen? Stuur dan een mailtje naar info@therdex.nl, of neem contact met ons op.

 

15091 - design

De meest bijzondere serie van Therdex: de Design Series. De perfecte match voor een bijzondere impuls.

7004 - herringbone

Je vraagt je af of er hout op de vloer ligt. En ervaart de voordelen van PVC. Zo natuurgetrouw!

10012 - stone

De basis voor het industriële interieur. Een betonlook tegel van 100×100 cm. Robuust en stoer!